Antwerpen

Tijdens deze vaak "vergeten slag" die eind 1944 werd geleverd, vormden de gebieden rond de Westerschelde het strijdtoneel voor een vrije vaarweg naar het bevrijde Antwerpen.

Market Garden

Doordat de luchtlandingen "Market Garden" bij Arnhem en Nijmegen mislukten werd het openen van de vaarweg naar Antwerpen cruciaal

Welkom!

Op onze nieuwe website....

Hét Museum

neemt ons mee terug naar een bijzonder stuk Zeeuwse historie. 

Slag om de Schelde

De Slag om de Schelde neemt in de expositie een prominente plaats in.

Liberation Route Europe

 


Doel van de Liberation Route Europe is om tussen 2014 en 2018 vanaf de Normandische stranden door geheel West-Europa locaties te creëren waarbij iedereen die deze aandoet, zich kan laten voorlichten over de gebeurtenissen vanaf 6 juni 1944 (D-Day) tot aan de overgave van Nazi-Duitsland in mei 1945.

Slag om de Schelde

 


In 1944 waren er twee veldslagen in West-Europa die van beslissende betekenis waren voor het einde van Nazi-Duitsland. Als eerste waren dat de landingen op de kusten van Normandië en de tweede doorslaggevende slag was de Strijd om de Westerschelde. 

Bevrijdingspark ZeelandNederland viert ieder jaar op 5 mei de vrijheid. We vieren dat we in Nederland vrij zijn om onze eigen keuzes te maken. We staan stil bij de mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. 

Object van de maand

Walther | P38 | Schore (Zuid-Beveland)

Object van de maand | Augustus 2015

Lees meer

Buffalo LTV-4

Object van de maand, juli 2015

Lees meer

Franse Periscoop | Vlissingen

Object van de maand, juni 2015

Lees meer

Souvenirs | J. Tissot van Patot

Object van de maand, mei 2015

Lees meer

Nieuwsbrief Bevrijdingsmuseum

Wilt u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het Bevrijdingsmuseum? Meldt u zich dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief!

Antispam

Back to top