Antwerpen

Tijdens deze vaak "vergeten slag" die eind 1944 werd geleverd, vormden de gebieden rond de Westerschelde het strijdtoneel voor een vrije vaarweg naar het bevrijde Antwerpen.

Market Garden

Doordat de luchtlandingen "Market Garden" bij Arnhem en Nijmegen mislukten werd het openen van de vaarweg naar Antwerpen cruciaal

Welkom!

Op onze nieuwe website....

Hét Museum

neemt ons mee terug naar een bijzonder stuk Zeeuwse historie. 

Slag om de Schelde

De Slag om de Schelde neemt in de expositie een prominente plaats in.

Slag om de Schelde

 


In 1944 waren er twee veldslagen in West-Europa die van beslissende betekenis waren voor het einde van Nazi-Duitsland. Als eerste waren dat de landingen op de kusten van Normandië en de tweede doorslaggevende slag was de Strijd om de Westerschelde. 

Bevrijdingspark ZeelandNederland viert ieder jaar op 5 mei de vrijheid. We vieren dat we in Nederland vrij zijn om onze eigen keuzes te maken. We staan stil bij de mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. 

Databank WOII

 

Kunt u ons helpen aan namen en foto's van omgekomen burgers en gesneuvelde militairen uit de Tweede Wereldoorlog in Zeeland? [Direct naar de databank]

Object van de maand

Puzzel | Ons land in mobilisatietijd

Object van de maand, februari 2016

Lees meer

Duits Instructiebord - Driewegen

Object van de maand, december 2015

Lees meer

Britse2 KG (4 LB) staafbrandbom

Object van de maand, november 2015

Lees meer

Nieuwsbrief Bevrijdingsmuseum

Wilt u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het Bevrijdingsmuseum? Meldt u zich dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief!

Antispam

Back to top