Antwerpen

Tijdens deze vaak "vergeten slag" die eind 1944 werd geleverd, vormden de gebieden rond de Westerschelde het strijdtoneel voor een vrije vaarweg naar het bevrijde Antwerpen.

Market Garden

Doordat de luchtlandingen "Market Garden" bij Arnhem en Nijmegen mislukten werd het openen van de vaarweg naar Antwerpen cruciaal

Welkom!

Op onze nieuwe website....

Hét Museum

neemt ons mee terug naar een bijzonder stuk Zeeuwse historie. 

Slag om de Schelde

De Slag om de Schelde neemt in de expositie een prominente plaats in.

Slag om de Schelde

 


In 1944 waren er twee veldslagen in West-Europa die van beslissende betekenis waren voor het einde van Nazi-Duitsland. Als eerste waren dat de landingen op de kusten van Normandië en de tweede doorslaggevende slag was de Strijd om de Westerschelde. 

Bevrijdingspark Zeeland
Nederland viert ieder jaar op 5 mei de vrijheid. We vieren dat we in Nederland vrij zijn om onze eigen keuzes te maken. We staan stil bij de mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. 

Noodkerk van Ellewoutsdijk
Op vrijdag 22 april a.s. (exact 65 jaar nadat de laatste dienst in de noodkerk plaatsvond) wordt de kerk weer officieel in gebruik genomen. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om deze kerk te bezichtigen, voor meer informatie klik hier. 

Object van de maand

Franse kaartentas | J.H.L. Maury

Object van de maand, mei 2016

Lees meer

Haan (windvaan)

Object van de maand, april 2016

Lees meer

Revolver | S&W .38 | Canadese leger

Object van de maand, maart 2016

Lees meer

Puzzel | Ons land in mobilisatietijd

Object van de maand, februari 2016

Lees meer

Nieuwsbrief Bevrijdingsmuseum

Wilt u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het Bevrijdingsmuseum? Meldt u zich dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief!

Antispam

Back to top