Oorlogsslachtoffers Zeeland WOII

Onder de titel - geef de slachtoffers een gezicht - wil het Bevrijdingsmuseum zoveel mogelijk slachtoffers (militairen en burgers) in een digitale databank opnemen, opdat ze niet vergeten worden. 

De databanken zijn een initiatief van Réne Hoebeke. 
Het materiaal voor deze databanken is afkomstig uit de registers van de Britse Commenwealth War Graves Commission, Deutsche Volksbund Für Kriegsgräberfürsorge, gemeentelijke archieven, overzichten van de heer J. Hey, e.t.c. 

Het museum heeft deze gegevens nu via de website ontsloten. In diverse databanken worden gegevens getoond van omgekomen militairen en burgers. Naast informatie over personen zijn er databanken met gegevens over vliegtuig-crashes, Franse militairen en omgekomen militairen in voormalig Nederlands-Indie. Via de tijdlijn functie worden de afzonderlijke gegevens aan elkaar gerelateerd. U kunt zo in een oogopslag zien hoeveel slachtoffers het bombardement op Biggekerke veroorzaakte.

OPROEP: GEEFT IEDEREEN EEN 'GEZICHT'

Op dit moment zijn de gegevensbestanden verre van volledig. Het museum probeert om iedere persoon in de database een 'gezicht' te geven. Dat kan via een bidprentje, een foto of via een verhaal. Verder zijn we opzoek naar foto's en objecten die kunnen bijdragen om het verhaal van een bepaald persoon of gebeurtenis te vertellen. 

Mocht u informatie of aanvullingen hebben, stuur dan een berichtje naar de beheerders van de database.

U kunt ons schrijven of e-mailen:

Bevrijdingsmuseum Zeeland, t.a.v. de databasebeheerders
Coudorp 41 
4455AH - Nieuwdorp 
U kunt ons ook een e-mail sturen: databank@bmzeeland.nl

Via de databank kunt u meer achtergrondinformatie vinden of kijken over welke gegevens wij al beschikken. 

https://www.oorlogsslachtofferszeeland.nl